Hoe bestel ik WiFi 365 voor mijn klanten?

Vanaf nu is het mogelijk om WiFi 365 aan te bieden voor jouw klant. Op deze pagina lees je waarom WiFi 365 niet in jouw portfolio mag ontbreken en hoe je dit bij jouw klanten kunt aanbieden.

Waarom jij nu WiFi 365 moet aanbieden

Beheerd door WiFi-only experts

WiFi 365 zet niet alleen het netwerk ‘as a service’ op, maar beheert het netwerk ook. Bij jouw klant kunnen we binnen twee weken een WiFi netwerk neerzetten, zonder dure metingen op locatie te verrichten. Op afstand bepalen wij wat de beste WiFi-inrichting voor zijn pand is. Wij zorgen er voor dat alle apparaten optimaal verbonden zijn.

 

Enterprise-technologie van Aruba Networks

WiFi 365 standaardiseert de geavanceerde technologie voor alle gebruikers. Ook al heeft jouw klant dan wellicht geen enterprise-budget tot zijn beschikking, jouw klant kan met WiFi 365 bijvoorbeeld wel voorrang geven aan bellen over WiFi (o.a. Skype) en je kritische bedrijfsapplicaties

Een maandelijkse, flexibele prijs

WiFi 365 heb je voor een vast bedrag per gebruiker per maand. Bovendien hoeft niemand te investeren in dure hardware. Jouw klant krijgt zijn WiFi-componenten opgestuurd en bekabelings- en montageservice kan ook geregeld worden, door jou of door WiFi 365. Tevens is de dienst maandelijks opzegbaar, dus wanneer de dienst niet meer nodig is, nemen wij de WiFi-componenten weer in.

 

GDPR-compliant

De WiFi componenten hebben een ingebouwde firewall en zorgen voor een gescheiden bedrijfsnetwerk. Daarnaast sturen wij automatisch security patches naar het netwerk, waardoor de klant zich geen zorgen meer hoeft te maken over de veiligheid.

WiFi 365, zo geregeld.

Stap 1:

Jouw klant heeft vragen over zijn WiFi netwerk. Hij wil een sneller, veiliger en goedkoper netwerk. Binnen jouw portfolio bied jij WiFi as a Service aan en daarom voorzie je de klant van gepast advies en vertel je meer over WiFi 365.

Stap 2:

Je gebruikt de handige bestelcalculator van WiFi 365 om de kosten voor jouw klant te berekenen. Tijdens het doornemen van de bestelling stel je direct een aantal extra vragen om de inrichting van zijn netwerk af te stemmen. De vragen hoef je natuurlijk niet zelf te verzinnen. Deze staan in de calculator.

Stap 3:

Je stuurt een kopie van jouw calculatie samen met de benodigde bestanden (welke zijn dit? Dit lees je allemaal terug in het bestand!) naar één van onze distributeurs. Vanaf dit moment zal jouw klant binnen twee weken aangesloten zijn.

Stap 4: 

WiFi 365 doet een remote site survey en brengt advies uit waar de WiFi componenten het beste tot zijn recht komen. Jouw klant krijgt zijn WiFi 365 pakket toegestuurd met installatiegids en kan direct aan de slag. Wij bieden ook de mogelijkheid om de bekabeling en montage uit te laten voeren. De uitvoer hiervan is uiteraard in overleg.

Stap 5:

Binnen twee weken na het indienen van het verzoek krijg jij een tevreden mail van je klant. Het netwerk is up-and-running.

Stap 6:

Binnen een maand ga jij langs bij je klant om de lopende zaken te bespreken. Je hoort jouw klant nooit meer klagen over een slechte verbinding en kunt voortaan zonder zorgen een Skype for Business meeting opzetten voor jullie volgende acties.